Specijalna zavarivanja

U našem proizvodnom pogonu vršimo i više vrsta zavarivanja. Pri zavarivanju koristimo samo najkvalitetnije materijale koji u kombinaciji sa iskustvom naših zavarivača garantiraju najkvalitetnije zavarene spojeve.

 • usluga REL (ručnog-elektrolučnog) zavarivanja obloženom elektrodom
  (električna struja se koristi da pokrene električni luk, između osnovnog materijala i potrošnih elektroda, čija obloga stvara zaštitu zavara od oksidacije i zagađivanja stvaranjem ugljikovog dioksida (CO2). Elektroda služi i kao dodatni materijal za stvaranje zavara. Taj postupak je uglavnom ograničen na čelične proizvode)

Specijalna zavarivanja

 •  usluga MIG/MAG zavarivanja aluminija, bakra i ostalih obojenih metala
  (elektrolučno zavarivanje taljivom žicom koja je ujedno i dodatni materijal koji je obično istorodan s osnovnim materijalom koji se zavaruje u zaštiti inertnim plinom ili mješavinom plinova)

Specijalna zavarivanja

  Prikaz rada zavarivanje MIG i MAG postupkom: (1) smjer zavarivanja, (2) vodilica za žicu, (3) taljiva elektroda (žica), (4) zaštitni plin, (5) kupka rastaljenog metala, (6) dubina zavara, (7) radni komad (osnovni materijal).

  • usluga TIG zavarivanja
   (ručni postupak zavarivanja u neutralnom zaštitnom plinu ili neutralnoj smjesi plinova, koji koristi netaljivu volframovu elektrodu i posebno dodatni materijal. Iako se može koristiti za skoro sve vrste materijala, najčešće se koristi za zavarivanje nehrđajućih čelika i lakih metala (aluminijeve legure, titanijeve legure) te je posebno pogodan za zavarivanje tankih limova do 6mm debljine.

  Specijalna zavarivanja

  • usluga zavarivanja termoplasta tehnologijom vrućeg zraka
   (zagrijani zrak na određenu temperaturu dovodimo preko mlaznice zavarivačkog pištolja na mjesto gdje želimo dva komada zavariti. Kao dodatni materijal nam služi "šipka" obično istog sastava kao i osnovni materijal. Dovedenu toplinu usmjeravamo dijelom na osnovni, a dijelom na dodatni materijal, te oni pod djelovanjem topline prelaze u termoplastično (tjestasto) stanje, gdje je moguća difuzija, te se uz pomoć pritiska ostvaruje spajanje).

  Specijalna zavarivanja
  U sklopu zavarivanja termoplasta specijalizirali smo se za popravak i zavarivanje oštećenih plastičnih dijelova na automobilima (branika, spojlera, odbojnika, retrovizora, posuda za tekućine, kućišta, rezervoara, itd.)

  Kod nas možete dobiti kompletnu uslugu sanacije napuknutog, deformiranog i oštećenog plastičnog dijela koja uključuje:

  •  skidanje-demontažu oštećenog dijela
  •  zavarivanje plastičnom elektrodom tehnologijom vrućeg zraka
  •  završnu grubo-finu obradu brušenjem i kitanjem čime je dio pripremljen za ponovno lakiranje

  Specijalna zavarivanja

  • u sklopu specijalnih zavarivanja vršimo i usluge reparature i popravaka hladnjaka (vode, klime, ulja, retardera i intardera) u svim vrstama vozila: osobnim automobilima, kamionima, autobusima te radnim strojevima
  • kako posjedujemo veliko iskustvo u pogledu tehnologije zavarivanja obojenih metala, popravke hladnjaka vršimo i na aluminijskom i na bakrenom sistemu
  • radimo popravke hladnjaka u vidu varenja, lotanja i krpanja, ali prema potrebi radimo i zamjenu kompletnog sustava saća na starom i trulom auto hladnjaku
  • nakon popravka ili reparature svaki hladnjak ispitujemo kako bi našim kupcima pružili visokokvalitetnu uslugu i kvalitetu

  Specijalna zavarivanja